Loading

The existing school campus of Naters is a heterogeneous ensemble of buildings from different eras. The new building integrates into this spatial order as it continues the existing sequence of spaces. The floor plan has a modular layout in which the classrooms are grouped in pairs around a common area. In a second phase, a further identical module can be added without extensive planning effort. On each upper floor, a loggia offers an additional outdoor classroom that expands the learning environment to the exterior. The wooden construction allows for short assembly time on site, while the wooden surfaces inside create a warm atmosphere. Simple, robust and low-maintenance materials are used for the façade: translucent corrugated sheets in vivid green alternate with opaque panels in a darker shade and set the building in relation to the adjoining natural space.

Froschkönig – Neubau Primarschulhaus Campus Bammatta. Naters, Switzerland. 2018. Open Competition – 1st Prize